top of page
IMG-20231215-WA0061.jpg

Tina

Geslacht: teefje / Leeftijd: Ongeveer 3 jaar / Grootte: klein (ongeveer 7 kilo)

🐾Lief, aanhankelijk, avontuurlijk

💥Energieniveau: gemiddeld

🐈 Niet goed met katten

🐕 Selectief met andere honden

👶 Kan getest worden met kinderen

👽 Verlegen, maar goed met nieuwe mensen

❄ Wat Tina bijzonder maakt: haar bijna volledig symmetrische zwart-witte gezicht

Tina kwam in de winter van 2023 onder onze hoede.

Kleine Tina kwam naar ons toe vanuit het overheidsasiel in Nigde, een stad in centraal Turkije, dat bekend staat een zeer moeilijke plek te zijn om te leven voor honden. In dit deel van Turkije is er weinig sympathie voor honden en ze beschouwen zwerfdieren als ongedierte. Straathonden worden gemeden en onvriendelijk behandeld. Om het nog erger te maken voor de arme honden, ervaart Nigde extreem koude winters, met vriestemperaturen en veel sneeuw gedurende de hele winter. De arme dieren daar maken geen enkele kans op een goed leven…

Tina had al eerder een gezin en was net in de steek gelaten toen een plaatselijke redder haar in het asiel vond. Tina was zo depressief dat ze weigerde te eten. Wetende dat niemand haar lokaal zou adopteren, vroeg degene die Tina redde of ze naar ons toe kon komen.

Tina is een lief klein meisje met een vrolijke persoonlijkheid. Ze houdt van mensen en is erg aanhankelijk. Als ze je eenmaal kent, wil ze alleen maar non-stop knuffels en aandacht! Ze vindt het heerlijk om op schoot te zitten en veel geaaid te worden. Als ze nieuwe mensen ontmoet, is ze opgewonden, maar kan ook een beetje nerveus zijn. Wanneer ze door nieuwe mensen wordt benaderd, zal ze vanwege haar zenuwen onderdanig gedrag vertonen, maar zodra ze een rustige introductie heeft gehad, springt ze regelrecht in haar gewoonlijke vrolijke modus!

Tina kan niet zo goed overweg met andere dieren. Ze houdt niet van katten en is selectief met andere honden. Ze heeft twee beste vriendinnen in haar kennel, deelt haar bed met hen en speelt graag met ze, maar ze probeert alle andere honden te vermijden en kan blaffen als ze van ver een grote hond ziet.

Wandelen is Tina's favoriete bezigheid! Ze houdt ervan om nieuwe plekken te ontdekken en alle nieuwe geuren op te snuiven. Ze is niet bang om auto's te passeren, maar kan zenuwachtig worden bij onverwachte geluiden en bewegingen.

Tina zou gedijen in een rustig huis met ervaren adoptanten en een stabiele routine. Met wat liefde en geduld weten we dat Tina zal uitgroeien tot de gelukkigste hond ter wereld!

Tina is momenteel in Turkije en is klaar om naar de EU/VK te reizen.

bottom of page